هر آنچه درباره کیست‌های تخمدان باید بدانید: از انواع تا عوارض

هر آنچه درباره کیست‌های تخمدان باید بدانید: از انواع تا عوارض

انواع مختلفی از کیست تخمدان وجود دارد. اینها را می توان به دو گروه تقسیم کرد: کیست های عملکردی و کیست های پاتولوژیک.

کیست های عملکردی

اکثر کیست های تخمدان کیست های عملکردی هستند. این بدان معنی است که آنها به عنوان بخشی از چرخه معمول قاعدگی شما ایجاد می شوند. بعد از یائسگی اتفاق نمی افتد .

هر ماه، تخمدان شما چندین فولیکول (کیسه های کوچک پر از مایع) تولید می کند. یکی از اینها بالغ می شود و تخمک آزاد می کند. پس از آزاد شدن تخمک، فولیکول به طور معمول به چیزی به نام جسم زرد تبدیل می شود. این باعث ترشح هورمون هایی می شود که به پوشش داخلی رحم (رحم) شما کمک می کند تا برای بارداری آماده شود. اگر تخمک بارور نشود، جسم زرد شروع به شکستن می کند.

دو نوع اصلی کیست عملکردی در مراحل مختلف این چرخه تشکیل می شوند.

  • اگر فولیکول تخمک را آزاد نکند اما به رشد خود ادامه دهد، کیست فولیکولی ممکن است رخ دهد.
  • اگر جسم زرد تجزیه نشود، کیست جسم زرد می تواند تشکیل شود. ممکن است به رشد خود ادامه دهد و پر از خون شود.

کیست های پاتولوژیک

این ممکن است به دلیل رشد بیش از حد سلول ها اتفاق بیفتد. ممکن است این نوع کیست های تخمدان را بشنوید که به آنها تومور گفته می شود. اما این لزوماً به معنای سرطانی بودن آنها نیست. اکثر آنها نیستند. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد کیست تخمدان و سرطان، به سؤالات متداول ما مراجعه کنید: آیا داشتن کیست تخمدان به معنای ابتلا به سرطان است؟

همچنین در صورت ابتلا به اندومتریوز یا سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS) می‌توانید روی تخمدان‌های خود کیست ایجاد کنید .

علائم کیست تخمدان

اکثر کیست های تخمدان هیچ علامتی ایجاد نمی کنند، بنابراین ممکن است متوجه نشوید که آن را دارید. اما، بسته به نوع شما، علائم کیست تخمدان ممکن است شامل موارد زیر باشد:

  • درد یا ناراحتی در قسمت پایین شکم (شکم)
  • درد هنگام رابطه جنسی
  • نیاز به دفع بیشتر یا فوری
  • برای پیدا کردن آن دشوارتر است
  • احساس فشار در مسیر پشتی خود که باعث می شود احساس کنید نیاز به رفتن به توالت دارید
  • احساس نفخ
  • سوء هاضمه یا سوزش سر دل یا احساس سیری بسیار پس از غذا خوردن
  • داشتن دوره های دردناک یا تغییر در الگوی قاعدگی شما

اینها می توانند علائم مشکلات دیگر و همچنین کیست تخمدان باشند. اگر هر یک از این علائم را دارید یا نگران هستید، برای مشاوره با پزشک عمومی خود تماس بگیرید. برای اطلاعات در مورد علائمی که نیاز به کمک فوری پزشکی دارند، به بخش عوارض ما مراجعه کنید.
تشخیص کیست تخمدان

اکثر کیست های روی تخمدان شما هیچ علامتی ایجاد نمی کنند. تنها در صورت انجام آزمایشاتی مانند اسکن اولتراسوند ، ممکن است متوجه شوید که این مورد را دریافت کرده اید .

اگر به دلیل داشتن علائم کیست تخمدان به پزشک عمومی خود مراجعه کنید، از شما در مورد این موارد می پرسند. سپس شکم (شکم) شما را معاینه می کنند. پزشک عمومی شما همچنین ممکن است شما را به صورت داخلی با معاینه واژینال معاینه کند.

پزشک عمومی شما ممکن است آزمایشات زیر را توصیه کند.

  1. سونوگرافی ترانس واژینال. یک کاوشگر اولتراسوند در واژن شما قرار داده می شود تا تصویر واضحی از تخمدان های شما ایجاد کند.
  2. سونوگرافی ترانس شکمی. این یک اسکن از قسمت پایین شکم شما برای بررسی هرگونه مشکل در ناحیه لگن است.
  3. آزمایش خون برای کمک به رد کردن سرطان، از جمله آزمایش ماده ای به نام CA-125. در صورت ابتلا به سرطان تخمدان، سطح CA-125 شما ممکن است بالا باشد ، اما ممکن است در شرایط دیگر نیز افزایش یابد.

بسته به نتایج، پزشک عمومی شما ممکن است شما را به متخصص زنان ارجاع دهد. این پزشک متخصص در سلامت باروری زنان است.

درمان کیست تخمدان

اگر کیست تخمدان دارید، ممکن است نیازی به درمان نداشته باشید. اینکه آیا به درمان نیاز دارید یا نه بستگی به موارد زیر دارد:

  • نوع کیست
  • چقدر بزرگ است
  • اگر علائم دارید
  • اگر دوران یائسگی را پشت سر گذاشته اید

اگر کیست تخمدان شما کوچک است و مشکلی ایجاد نمی کند، ممکن است پزشک توصیه کند با اسکن سونوگرافی مدتی آن را زیر نظر داشته باشید. این "انتظار مراقب" نامیده می شود. اکثر کیست های کوچک روی تخمدان ها خود به خود ناپدید می شوند و مشکلی ایجاد نمی کنند. بنابراین، این رویکرد به شما کمک می‌کند از درمان‌هایی که نیاز ندارید اجتناب کنید.

پزشک با شما در مورد اینکه چه زمانی باید سونوگرافی مجدد انجام دهید صحبت خواهد کرد. این ممکن است:

  • بعد از یک سال اگر هنوز پریود هستید
  • اگر در دوران یائسگی بوده اید، هر چهار تا شش ماه یک سال به مدت یک سال

همچنین ممکن است از شما خواسته شود آزمایش خون دیگری برای CA-125 انجام دهید. اگر کیست تخمدان شما از بین نرفت، متخصص زنان ممکن است جراحی را برای برداشتن آن توصیه کند.

بارداری

کیست تخمدان در دوران بارداری تقریباً همیشه بدون درمان از بین می رود. پزشک شما معمولاً فقط در صورتی جراحی را توصیه می کند که کیست علائم ایجاد کند یا بسیار بزرگ باشد.

عمل جراحی

اگر کیست شما بزرگ است، علائم ایجاد می کند یا از بین نمی رود، احتمالاً پزشک به شما پیشنهاد می کند که برای برداشتن آن جراحی انجام دهید. آنها همچنین در صورت وجود خطر ابتلا به سرطان تخمدان، جراحی را توصیه می کنند.

دو روش برای انجام جراحی کیست تخمدان وجود دارد :

  • جراحی سوراخ کلید (لاپاراسکوپی)
  • جراحی باز (لاپاراتومی)

به احتمال زیاد به شما پیشنهاد جراحی سوراخ کلید می دهند، که معمولاً به عنوان یک روش روزانه انجام می شود.

علل ایجاد کیست تخمدان

اکثر کیست های تخمدان در پاسخ به تغییرات هورمونی در بدن شما ایجاد می شوند. بنابراین، مواردی که بر سطح هورمون شما تأثیر می گذارد، گاهی اوقات می تواند منجر به تشکیل کیست شود. این موارد عبارتند از:

  1. استفاده از پیشگیری از بارداری پروژسترون - این شامل قرص های حاوی پروژسترون، سیستم داخل رحمی (به عنوان مثال، میرنا) و ایمپلنت ضد بارداری است.
  2. باردار بودن
  3. مصرف هورمون های مورد استفاده برای درمان ناباروری
  4. مصرف هورمون درمانی (تاموکسیفن) - به عنوان مثال، برای سرطان سینه
  5. داشتن تیروئید کم کار

همچنین در صورت ابتلا به آندومتریوز یا سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS) می توانید به کیست تخمدان مبتلا شوید.

عوارض کیست تخمدان

داشتن کیست تخمدان معمولاً هیچ مشکل جدی ایجاد نمی کند. دو عارضه اصلی کیست تخمدان در اینجا شرح داده شده است.

پیچ خوردگی. این زمانی است که کیست باعث پیچ خوردن تخمدان شما می شود که جریان خون به تخمدان شما را قطع می کند. شکم درد شدیدی خواهید داشت که ممکن است بیاید و برود. پیچ خوردگی کیست تخمدان با کیست های بزرگتر (بیش از 4 سانتی متر) و اگر هنوز یائسگی را سپری نکرده اید، شایع تر است.
پارگی. این زمانی است که کیست به طور ناگهانی می ترکد، اغلب در حین ورزش یا زمانی که در حال انجام رابطه جنسی هستید. علائم کیست تخمدان پاره شده شامل درد ناگهانی و شدید شکم، خونریزی واژینال و حالت تهوع است. همچنین ممکن است بیمار باشید و ممکن است غش کنید.

نوشتن یک نظر

https://kallaxcargo.com/